Мета - підготовка студентів до виробничо-технологічної діяльності, пов'язаної з харчовими виробництвами. Оволодіння студентами необхідних знань і навичок щодо проектування елементів обладнання, методами їх розрахунку, вибору, експлуатації та розміщення механічного, теплового і холодильного устаткування для закладів ресторанного господарства; підготовка спеціалістів, спроможних знати й вирішувати питання використання нових видів машин і апаратів

Завдання - ознайомити студентів з основними принципами організації проведення процесів харчових виробництв, їх закономірностями та з апаратурним оформленням процесів; забезпечити засвоєння студентами методик розрахунку процесів та апаратів; навчити студентів обґрунтовувати пропозиції з удосконалення технологічних процесів та апаратів; осмислення глибини окремих питань (частин) матеріалу, що повинно заставити студента більш свідомо підійти до вивчення цих частин; розуміння незавершеності дисципліни як в науковому, так і в методичному плані, тобто її розвитку